Welkom in de groene klas!

(groen 1 = groep 3 en groen 2 = groep 4
 
Hieronder kunt u lezen en zien wat we in de klas allemaal doen:
 
Ochtendprogramma:
Elke ochtend (behalve woensdag) begint de hele school met kring gevolgd door lezen. Groen 1 werkt uit de methode Veilig leren lezen en groen 2 werkt uit de methode Estafette. Sommige ochtenden komen er ook ouders op school om in kleine groepjes te oefenen, dit is heel erg fijn.
 
Daarna is het tijd om te gaan rekenen. Elke dag is er een instructie les en wordt er gewerkt aan een weektaak. Het rekenonderwijs bestaat uit verschillende leerlijnen (getalbegrip, optellen en aftrekken, meten, tijd, geld etc...). Een aantal weken achter elkaar staat een van deze leerlijnen steeds centraal.
 
Om 10.15 uur hebben we ochtendpauze en leest de juf een verhaal voor terwijl wij eten en drinken. Van 10.30 tot 10.45 is het tijd om lekker buiten te spelen. We hebben een voetbalveld een tafeltennistafel, 2 klimrekken en duikelrekken. Verder is er genoeg plek om lekker rond te rennen en allerlei spelletjes te doen.
 
Na de pauze doet groen 2 taal en spelling. Met beide vakken werken we uit de methode Taalverhaal. De taalopdrachten uit het boek worden in een schrift of werkschrift gemaakt. Ook hebben we leuke taaloefeningen op de iPad en zijn er verschillende taalspelletjes in de klas. We oefenen in luisteren, woordenschat, woord- en zinsbouw, verhalen en gedichten schrijven. Een aantal weken achter elkaar staan een of 2 van deze onderdelen centraal.

Spelling wordt geoefend aan de hand van woordpakketten. We oefenen in een werkschrift, op de laptop, de iPad en dmv spelletjes. De kinderen krijgen de woordpakketten mee naar huis, om nog eens extra te oefenen. 
Om 12.15 uur hebben we middagpauze en is er de mogelijkheid om in een andere klas te eten en te drinken. Van 12.30 tot 12.45 is het weer tijd om lekker buiten te spelen.
 
Middagprogramma:In de middag hebben wij eerst even tijd om ons werk van de ochtend af te ronden en te schrijven in ons schrijfschrift. Daarna werken we binnen een thema (bijvoorbeeld gezondheid, onze wereld etc.) aan de vakken natuur, aardrijkskunde, kunstzinnige vorming, geschiedenis, muziek, techniek en internationaal. We maken gebruik van het programma IPC . Tijdens deze lessen werken we veel samen met groep Geel (groep 1/2). Ook hebben we geregeld een uitstapje of komt er iemand op school iets vertellen of laten zien over het onderwerp. We zijn lekker actief bezig, werken veel samen en kunnen kiezen hoe wij bepaalde opdrachten willen uitvoeren. Hierdoor leren wij onze talenten kennen en kunnen we ze ook gebruiken!

Vreedzame school
Op woensdag beginnen we de dag altijd met de Vreedzame school. Tijdens deze lessen leren en oefenen we hoe we met elkaar werken en spelen. Ook leren we hoe om te gaan met conflicten.
 
Gymnastiek
Een keer per week, op vrijdag, hebben we gym in de sporthal de Wiekslag. Hier krijgen de kinderen les van een gymleerkracht. 
Naast spellessen gaan we ook aan de slag met allerlei gymtoestellen.

Handvaardigheid
Om de 6 weken krijgen de kinderen 6 weken lang 1x in de week handvaardigheid van juf Gertje (vakleerkracht). De andere 6 weken zit handvaardigheid in ons middagprogramma van IPC verwerkt.
  
Muziek
Juf Priscilla komt regelmatig in de klas voor muziek en zang.
 
Buitenwijs
We nemen ook deel aan de projecten van Buitenwijs. De ene keer een project in de klas, een andere keer trekken we erop uit.
 
Kunstmenu
Onze school doet mee aan een kunstmenu, een kunst- en cultuurprogramma van de gemeente Lopik. Elk jaar organiseren zij allerlei verschillende activiteiten: voorbeelden hiervan zijn schrijver in de klas, muziek- of theatervoorstelling, zelf kunst maken.
 
Dagplanning
Ons dagprogramma staat op het whiteboard in de klas. Links voor groen 1 en rechts voor groen 2. Door middel van pictogrammen kunnen we zien wat we die dag gaan doen.
 
Takenbord
Ook hebben we een takenbord voor de klassenhulp, hierop staan allerlei taken vermeld die de leerlingen mogen doen. ( Bijvoorbeeld schriften uitdelen, de bel rinkelen aan het einde van de pauze etc.) Iedere week wisselen we de taken. Op maandagmorgen worden de taken opnieuw verdeeld.
 
Digibord
We zijn heel erg blij met ons digibord! Het digibord is erg handig ter ondersteuning van onze lessen en kinderen mogen zelf ook op het bord schrijven.
 
Laptops en Ipads
We hebben vier laptops en 5 Ipads in onze klas. Hierop oefenen we rekenen, taal, spelling en lezen.  Ook leren we informatie te zoeken op internet en het verwerken van deze informatie in Word.

Weektaak:
Om zelfstandig te kunnen werken hebben we een weektaak. Hierop staat aangegeven wat we in een week af moeten hebben en wat we mogen doen als we onze weektaak af hebben.
 
Schoolreis, feesten, verjaardagen:
De groepen 1 t/m 6 (groen, geel, en paars) gaan op schoolreis.
We proberen een bestemming te vinden die niet alleen leuk en ontspannend is, maar waar we ook nog iets van kunnen opsteken. Voorbeelden hiervan zijn Naturalis, het Muiderslot of het Open Luchtmuseum.
Door het jaar heen vieren we met de hele school verschillende feesten, denk hierbij bijvoorbeeld aan Sinterklaas, kerst, het Suikerfeest, verjaardagen etc.
De verjaardagen van de kinderen vieren we op de laatste dag van de maand met alle jarigen van die maand. De jarigen mogen zelf op school een traktatie maken en uitdelen. Juf Brenda (onderwijsassistente) helpt hen daarbij, eventueel bijgestaan door een ouder. De onderbouw en bovenbouw vieren hun verjaardagen apart van elkaar.
De verjaardagen van de meesters en juffen vieren we op één dag met een groot schoolfeest. Hierop aansluitend houden we een slaapfeest voor de kinderen van groep 3 t/m 8.
  
Dit zijn de juffen van de groene klas:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag:  Juf Emmy
Woensdag: juf Dineke 
 
Wilt u in contact komen met de leerkracht van deze groep? 
Stuur een berichtje naar emmy.vandemeene@dezomergaard.nl 

 

Contactgegevens

Wagenmaker 3

3411 WN Lopik


0348-552151

directie@dezomergaard.nl

Schooltijden

Maandag

08:30 - 14:30

Dinsdag

08:30 - 14:30

Woensdag

08:30 - 12:30

Donderdag

08:30 - 14:30

Vrijdag

08:30 - 14:30